Oosterschelde Kreeft, de koningin onder de kreeften

De Oosterschelde Kreeft is een echte delicatesse. Zij is slank en verschilt sterk van kleur en smaak ten opzichte van haar Canadese soortgenoten.

Zij is de Koningin onder de kreeften en is blauw-zwart gekleurd met de kenmerkende geelachtige vlekken op de kop. Het seizoen van deze delicatesse loopt van de laatste week van maart tot 15 juli, daarvoor en daarna mag er op deze kreeften niet gevist worden.Daardoor is zij duurzaam, dus seizoens gebonden en op duurzame wijze gevangen.

Buitenom het Oosterschelde Kreeften seizoen serveert Simply Fish de Canadese of Europese kreeft. Chef Jan bereid zijn kreeften heel of halve, natuur of gebakken. Hierbij wordt uiteraard heerlijke huisgemaakte mayonaise geserveerd.

Chef’s Signature Dish is zijn Kreeften Bisque, zeer vol en rijk van smaak met ‘n pepertje en rijkelijk gevuld met kreeft. Deze Bisque wordt geserveerd in een terrine.